Rezervácia

Arrival date
Departure date

+421 911 611 386 e-mail

Ovocno-syrové kocky na chrumkavom lôžku

Základné informácie:

  • Počet porcií: 12 ks
  • Čas potrebný na prípravu: cca 50 minút
  • Čas chladenia: 4 hodiny
  • Obtiažnosť prípravy: stredne náročná

 

Suroviny potrebné na prípravu ovocno-syrových kociek na chrumkavom lôžku:

  • Cornflakes 50g
  • Piškóty 100g
  • Mliečna čokoláda 100g
  • Želatina 4 plátky
  • Lučina 600g
  • Jogurt smotanový 300g
  • Citrónová šťava 2-3 lyžice
  • Kryštálový cukor 120g
  • Šťava z čiernych ríbezlí  100ml
  • Čerstvé bobuľové ovocie 500g /maliny, čučoriedky, ríbezle/ 
  • Želatinový stužovač 1 sáčok
  • Biela čokoláda 50g

 

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g mliečnej čokolády, zmiešame s 50g cornflakesov, pridáme 100g rozdrvených  piškôt. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy. 4 plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody a necháme nabobtnať. 

600g Lučiny, 300g smotanového jogurtu, rozpustenej želatíny,  2-3 lyžice citrónovej šťavy a 120g kryštálového cukru zmiešame s 400g ovocia a uvedenú hmotu nalejeme a rozotrieme na už pripravený  korpus v tortovej forme. 

Povrch torty pokvapkáme 100g bielej čokolády, ktorú sme si rozpustlili vo vodnom kúpeli a posypeme 100g čerstvého ovocia.  Ďalej pokvapkáme 100ml štavy z čiernych ríbezlí, v ktorej sme si rozpustili 1 sáčok želatinového stužovača. 

Hotovú tortičku dáme už iba vychladiť a po vychladnutí podávame. 

Dobrú chuť!

Poznámka: Pripravované a fotené pre Pravdu - prílohu Varecha.

Vaša rezervácia

Kontaktné informácie
Aby sme Vás mohli spätne kontaktovať, zanechajte nám, prosím, na Vás kontakt.
Polia označené hviezdičkou sú povinné