Rezervácia
Ovocno-syrové kocky na chrumkavom lôžku
Základné informácie:
- Počet porcií: 12 ks
- Čas potrebný na prípravu: cca 50 minút
- Čas chladenia: 4 hodiny
- Obtiažnosť prípravy: stredne náročná
Suroviny potrebné na prípravu ovocno-syrových kociek na chrumkavom lôžku:
- Cornflakes 50g
- Piškóty 100g
- Mliečna čokoláda 100g
- Želatina 4 plátky
- Lučina 600g
- Jogurt smotanový 300g
- Citrónová šťava 2-3 lyžice
- Kryštálový cukor 120g
- Šťava z čiernych ríbezlí 100ml
- Čerstvé bobuľové ovocie 500g /maliny, čučoriedky, ríbezle/
- Želatinový stužovač 1 sáčok
- Biela čokoláda 50g
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g mliečnej čokolády, zmiešame s 50g cornflakesov, pridáme 100g rozdrvených piškôt. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na dno tortovej formy. 4 plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody a necháme nabobtnať.
600g Lučiny, 300g smotanového jogurtu, rozpustenej želatíny, 2-3 lyžice citrónovej šťavy a 120g kryštálového cukru zmiešame s 400g ovocia a uvedenú hmotu nalejeme a rozotrieme na už pripravený korpus v tortovej forme.
Povrch torty pokvapkáme 100g bielej čokolády, ktorú sme si rozpustlili vo vodnom kúpeli a posypeme 100g čerstvého ovocia. Ďalej pokvapkáme 100ml štavy z čiernych ríbezlí, v ktorej sme si rozpustili 1 sáčok želatinového stužovača.
Hotovú tortičku dáme už iba vychladiť a po vychladnutí podávame.
Dobrú chuť!
Poznámka: Pripravované a fotené pre Pravdu - prílohu Varecha.